evol

evol

Sunday, December 15, 2013

tika diriku cemburu...

humm....
jelesnye aku...
2rakan sebayaku; 
seorang rakan 1 kelas sewaktu di skolah menengah...
another one 1 kelas sewaktu di politeknik...
telah menjadi tunangan orang...

tapi aku??

couple terakhirku...
aku benar2 hanya berharap padanya...
aku berharap hubungan itu yang sebenar2nya..
umur pun makin meningkat..

namun...
semuanya telah berakhir..

ahh lupakan laa..
lagi aku mengingatinya..
lagi bertambah sedih..
(actually, aku memang benar2 sedang berusaha untuk melupakannya... 
sehinggakan di dalam mimpiku pun usaha melupakannya tetap ada...)

ahhh.....
pokoknya sekarang niy...
aku NAK KAHWIN!!!!
tapi sudah bersediakah aku??

ALLAH....
semoga ALLAH permudahkan urusanku hanya ketika aku telah benar-benar bersedia...
dan andai sidia adalah benar tercipta untukku, aku mohon agar Engkau perbaiki diri kami sehingga kami mampu untuk menjadi si soleh dan si solehah kebanggaanMu...
namun, andai orang lain yang tercipta untukku... semoga dirinya adalah si soleh pilihanMu untukku...
Aamiin....

Thursday, December 12, 2013

aku rapuh lagi....

malam ini...
aku masih merinduinya, Ya ALLAH....
walaupun siang td daa cuba meluahkan segalanya dengan 'karok' 2jam wif fren...
but still...
seperti yang pernah aku katakan..
seolah-olah semua emosi kesedihanku berkumpul dalam hatiku tika malam menjelma...
ALLAH....

benar...
aku masih mengharapkannya...
walaupun sekelumit hatiku berkata ingin meraih cintaMu dahulu...
namun Engkau Maha Mengetahui akan isi hatiku...
aku sungguh mencintainya..
begitu banyak kenangan ku bersamanya...
terutamanya kenangan dimana aku mula menerimanya dalam hidupku..

Ya ALLAH...
aku teringat tika aku berjumpa sahabatku...
aku menyatakan sekiranya aku dengan sidia terputus ditengah jalan..
aku hanya menginginkan cinta setelah nikah...

ALLAH...
bukankah itu dahulu pernah menjadi anganku??
sungguh aku merasakan diriku teruk sekali..
pabila telah terngadah begini...
baru ingin kembali padaMu kembali...
ALLAH malunya aku padaMu...

sememangnya aku cuba berkata pada diriku dengan TEGAS bahawasanya...
aku hanya akan menerima seseorang yang berani berjumpa dengan ayahku untuk meminta izin berkawan denganku...

tapi....
aku takut tidak kuat pegangan kata-kataku ini...
aku takut sekembalinya sidia dan menagih kembali untuk disambung kembali...
aku takut aku hanya akan terus menerimanya dan terus melupakan kata-kata keramat ini....

aku tahu kini hatiku masih lagi lemah...
ya sangat lemah...
sangat rapuh...
hanya Engkau Ya ALLAH Pemegang hatiku selamanya....
aamiin....

cinta itu milik ALLAH.. inshaa Allah...

Assalamualaikum cinta....
selamat pagi rindu....
cinta dan rindu yg utama tentulah pada Yang Satu iaitu ALLAH SWT dan Rasulullah saw....
wink wink ;)

oke... alhamdulillah....
berkat blog Syabab Musafir Kasih, aku kembali berpijak di bumi yang nyata...

Cinta Itu Milik ALLAH shj...
dan Dia sedang merencanakan sesuatu yang tidak pernah aku fikirkan...
inSha Allah...

oleh itu wahai bidadari bersendiri seperti aku, kamu, mereka dan semua...
cuba kejar cinta ALLAH dan Rasulullah...
kemudian kejar cinta pada keluarga...
seterusnya kejar cinta diri sendiri...
dan akhirnya inshaa Allah berkat doa kita yang tidak putus-putus, si soleh dambaan kita bidadari bersendiri akan hadir...

CINTA ITU MILIK ALLAH...
benar kita punya cinta pada yang lawan jenis kita...
baik si solehah mahupun si soleh...
namun...
andai dugaan melanda...
andai hubungan itu terhenti di tengah jalan...
usah bersedih...
usah terlalu bersedih...
dan tidak perlu bersedih terlalu lama....

kerana apa?
kerana tika ini Dia telah menarik kembali rasa cinta dari hati pasangan kita sehingga hatinya telah tawar terhadap kita...
dan mungkin esok ataupun lusa ataupun masa yang dinanti-nantikan itu, Dia akan mencampakkan rasa cinta yang lebih segar dalam hati sisoleh yang setepatnya untuk kita....
wahhh.... best kan....
and good news to all yang merasa sedih diatas ujianNya ini....
kesedihan-kesedihan awal inilah kaffarrah dosa-dosa kita yang mungkin sewaktu b'coupleing niy...
inshaa Allah...

Cinta itukan MILIK ALLAH...
usah takut...
usah gentar...
kita perbaiki diri kita...
dan mungkin ALLAH memilih kita untuk bersedih pada tika ini adalah sebab Dia sayangkan kita dan mahu kita bermuhasabah kembali..

benar...
bukankah sebelum kehadiran dirinya...
aku telah menanam dalam diri ini untuk mencintai setelah bernikah...
ALLAH Maha Mendengar...
Dia mendengar segala keinginan dalam diriku...

dan ya...
aku hanya mendambakan kasih si soleh yang mampu bertahan dan mampu menegur kesilapanku seterusnya mampu menyayangiku setelah ALLAH, Rasul dan Ibubapa kami....
aamiin....

no more tears oke... 
wink wink... ;)

Friday, October 25, 2013

insidious 2....

Assalamualaikum.... hye... 

ahhhhh.... sangat penat....
lpas zohor tadi, keluar rumah, hantar adik pergi sekolah, then terus pergi taman cempaka...
menyiapkan REPORT PROJECT yg tak pernah nak siapnye pun...
alahaiiii lecturer ku sayang niy...
time, semua sedang sibuk study untuk finl exam niy, time niy jugakk laa mrs puan suruh siapkan dan hantar...
masalahnye....
banyak kowt... almost semua yang kena tukar...

humm... esok pada jam 11 pagi, puan na jumpa kami satu group...
aishhh masakkk.....

lepas settle semuanya, around 4.30petang tadi, lepak kejap pergi padang polo makan laksa!!
makan..makan..makan...
then around 5.30petang pulak, ak terus berangkat amek syakila, sbb na pergi Meru, Aman jaya amek syafiqah yang baru sampai...

daa amek syafiqah, bukan terus balik!!
hahaa, tetibe na g tengok cerita Insidious 2 yang dikatakan orang ramai, cerita tuh best pluss takut laa ape laa...
kitorang pergi laa tengok... n guess what??
ceritanya tak ade laa best mane pn...
best lagi laa cerita Conjuring...

oppsss... mulanya plan nak pergi tengok dengan miss Stunning... kononnye laa...
tapi mereka nak perginye, lambat bebeno...
next Thursday, 31/10...
aku takut cerita tuh daa tak keluar kt wayang daa...
lagipun...
banyak gilerrr cerita best yang keluar!!!
malangnya, aku tiada wang sudaa!!
tengok cerita tadi pun, ataas belanjaan syakila n syafiqah...

haa....
pabila one of Miss Stunning, Miss S, tahu aku daa tengok insidious...
bolehh pulakk dye cakp, 'kaw daa tengok kan... tayah laa ekut daa...'
erkkk....
dye memang taknak aku follow ke?
hello miss....
aku tak kesah kowt kalau kaw tanak aku follow kaw da...
aku follow sebab na meraikn kawan ku punye bufday that day...

tapi kan...
tak ape laa...
actually na bagitau, aku tak dapat apa2 pun kalau "anda" tak perlukan aku lagi...
actually jugak, hati ini daa malas n feedup dengan segala sikapmu...
lagipun...
niy, last sem... diulangi Semester Akhir!!
aku ada kawan yang sebenar2 kawan...
kawan yang sentiasa ada disisi aku ketika aku susah dan juga senang...
"anda" hanya berada disisiku ketika aku senang sahaja... diulangi SENANG SHJ....

so?
boleh agak kan...
humm..

thats it...
xoxo...

Thursday, October 24, 2013

2more payperr to go!!!! hoyeahhhhh

Assalamualaikum.... haiii.... good morning.... (update qeysah niy time morning okke... hee)

aishhh... tengah mandi tadi, tetiba terasa na update satu ceghita...
tapi...
laa niy, terasa malas pulokk... hummm
update jew laa yup... 
selamat menyalami coretan kali ini...

first of all...
aku dan sidia sudah kembali kepada sedia kala...
wahh...
hepy niy...
ijuztrusthim... coz,iknowhim...

owkeyhh...
qeysah sebenar..
its all about final exam...

fuhhh... alhamdulillah....
2 paper daa lepas...
juz feels dissapointed dengan paper Organizational Behaviour!!!
apa yang dibaca, dihafal, difahami...
semuanya LUPA!!!
hopefully lepas jew laa... :'(

another paper is, Business Finance...
paling yang tak dijangka, soalan teori yang keluar!!
kalau soalan teori keluar sikit jew, tak kesah laa sangat...
niy soalan teori, 50% MARKS!!! 
 #wohooooo apa aku na mencarut banyakbanyak niy....
tapi, soalan nombor 3 membuatkan aku tersengih sambil pandang ke sisi...
soalan nombor 3 tuh, SEBIJIK katakau dengan soalan dalam BUKU!!
and guess what?
aku baru lepas buat latihan tuh...
hopefully apa yang aku jawab dalam exam semalam tuh, itu lah jawapannya...

tapi...
apa yang membuatkan aku takut+risau+cuakgilerr niy,
ramai giler yang tak boleh buat...
even student Diploma Perbankan Islam pun termenangis tengok soalan....

so,
aku takut nak terlebih hepy dapat jawab soalan tuh...
aku takut....
sobsob,,...
impianku kan na capai lagi 0.2 lagi...
nak cukupkan pointer 3.5!!!
cukupcukup makan pun jadiler....

okee... ampai disini sahajalah dahulu...
nak sambung study Investment Management & Operation Management!!
xoxo...

Monday, October 7, 2013

SUNSET DELIGHT 2013

assalamualaikum.... ;)
di kesempatan ini, aku ingin meng'share'kn kenangan yang padaku kenangan terindah sepanjang 3 tahun di politeknik bersama rakan2ku...

wahh... first time tuh, almost all (juz sorg 2 kowt yg ta dtg) my frenz dtg utk program kali niy... almaklum laa, WAJIB utk all student sem 6...

erkkk... daa sem 6 daa?? humm/.... sdeyh rasennye na meninggalkan rakan2 yang bersuka ria bersama... bersedih bersama.... mengharungi all assgment bersama... berdebaran menunggu final yang bakal menjelang bersama... bergelak ketawa bergaduh bersama... hummm... semuanya bakal berakhir menjelang ta lame lagi.... 

tgk laa gambar2 yang sempat diambil....

STUNNING GURLZ

~ Stunning Gurlz ~
~dia Hazama a.k.a Rahim Razak
~ dia Farizal Marlias a.k.a Syafiq ~
                            


~ dia Azizul Haziq ~
~ Dia Fendi~


~ Stunning Gurlz & Hazama ~
~ Dia Jang ~
~ Dia Azfar a.k.a Afifi ~



~lagak bagai bodyguard bg seorang princess hehee ~
~ dia Hafiz Hamidun a.k.a Hadi ~
                                 




~ dia Mastura ~
~ dia Akhi ~




~Dia presiden KJP, Riki ~
~dia Fuad, org kuat KJP... ~






~muka penat... harap maklum.. hee ~
~me <3 ~
:)
:)
                             


~dia Shafiza, one of Stunning Gurlz.. ~


~before balik.... byebyee...~

~aku sebagai exco hadiah dan cenderahati... ~


Monday, September 23, 2013

Qeysah aku dan dia....21sept2013

Assalamualaikum....
taraa... i'm come back...
waduhhh... banyak bangat (sangat) kerjakerja kebelakangan ini....
almaklum laa pelajar semester akhir...

tapii....
dalam kesebukkan yang melanda niy, boleh lagi laa plan na jenjalan holidays bersamasama temanteman di Politeknik... sobbsobb... lepaihh niy tak tahu laa bisa lagi apa enggak untuk ketemu+lepak2ing....

tapiii jugakkk.....
huhhhh plan daa punya baik daa.... 
but terpakse BATAL!!! 
arghhhh.... geramnye....

mana tak geram...
1) planning daa baik daa...
2) permission daa dpt...
3) hotel daa booked paling cut cost...
4) deposit sewa keta sebanyak rm50 daa BAYAR!!!

ekutkan planning :
hari jumaat 20/09/2013 around 2 o'clock na beransur pergi holidays kt Taiping...
mayb tido semlm balek Sabtu, the next day nye...
tujuannya, na berjimbajimba before final exam, na cari baju untuk dinner last sem jugakk...

hari khamis, 19/09/2013, after class, aku col hotel kt Taiping na booked...
n khamis jugakk pergi area Rapat Setia na sewa kereta.. kena bayar rm50...
tapi, owner kereta minta cagaran... bila difikir2 balik, aku na korbankan mybabylappy niy as cagaran...
tapi ttbe 2 out of 4 including me, na cancel kan... alasan banya sangat pakai duit...

actually aku dan cik Nana tade laa marah sangat if 2 of them tak nak tido hotel sbb bnyak cost... 
tapi klw ttbe na cancel kan terus..... aishhh.... kebengangan keterlampauan laa niy...

lastly, aku dan cik Nana, kami plan na gurlz day out hari sabtu,21Sept2013 (semalam laa... hikhikk)
kami keluar atas tujuan na cari baju dinner laa...plus makan Hot Box KFC yg kami idam2kan... hikhikk
kami keluar berdua jewp!!

dari kul 12 lbeyh aku amek cik Nana, kami g mkn KFC dlu.. 

alamakkk....
tengah rancak bergosip+makan, kami ditegur Puan Finance (alamakkk lupa namanye... hikhikk)...
apa lagi, mmg terkejut laa kami.... adoii nye pun... hikhikk

then, terus gerak pergi tesco extra... cantik2 dong bajunye... 

apa ag... mula laa nyanyi lagu ->Kalau Aku Kaya!!!
aishhh terasa na grab jew 2-3 baju....
kami ta beli lagi... na tgk kt Mydin dlu...

then terus shoot  pergi Mydin Meru.... 

haa... kat sane lakk...
perghhh cantik bangat Jubah!!
daa dpt ekut colour blog punye tema daa...
mmg kami grab dlu... then lepas kn sekejap sbb na fikirfikir...
then ta sampai 5 min, ade makcik tuh awalawal ag grab n buy!!!
arghhhh gerammmnya..... aishhhh.....

then ta jadi beli, terus shoot pergi Ipoh Parade...

dengan berharapan untuk nonton wayang pulokk....
tapi... hampa hatiku....
cerit wayang ta best... plus paling awal pn around 4.30...
perghhh lambat benoo tuh... satu hal pulak kami na menapak lamelame kt Parade yg daa usang tuh... 
aishhh...

then kami ke tesco extra balik...

sebab cik Nana na beli baju chantekkk....
aku pun beli skirt labuh warne Mustard...
cukup laa tuh... hikhikk...

lepas daa beli...kami t terus balik... hikhikkk memang gurlz day out betul laa...

kami pergi Giants Bercham pulakk...
sbb cik Nana na beli As Beauty...
mukanya daa teruk dengan parut jerawat yang sangatsangat degil tuh... cian cik Nana....
aku pun cadangnya na membelinya pun...
tapi melihat pada bilangan ongkosku....
erkkkk terpaksa di'batal'in laa...
aku memilih kepada KEPERLUAN daripada KEHENDAK dahulu... 
sobbsobbb... BILA AKU KAYA!!!

hahhh.... penatt seharian kami berjalan...

abeh melecet kaki kami... hahaa....
akibat frust planning cancel punya pasal.... hikhikkk


sambil menunggu cik Nana try seluar kegemarannya...
krikk..krikkk... hehee candid time....

yeayyy... me & you.... sahabat till Jannah... insyaAllah...

*erkkkk.... hanya niy yg sempat diambil.... huhuuu insyaAllah next planning, Lost World of Tambun...

Wednesday, September 4, 2013

aku ingin kembali.....

Assalamualaikum.....
aishhh mesti korang semua bosan kan bace blog niy....
mane tak nye...
asyik cintan cintun jew yang aku taw....

actually kan... sebenarnya kan...
banyak perkara yang nak disharekan kat sini...
terutama isu 20SEN!!!
aishhh apa lagi kalau bukan HARGA MINYAK!!
tapi...
simpan dulu kesah tuh... 

isu yang kedua yang ingin disharekan adalah isu dimana aku telah menyakiti hati sahabatku... 
actually masingmasing menyakiti hati masingmasing...
sejujurnya aku tidaktahu untuk mengekspresikan kasih dan sayangku padanya....
aku sayangkan sahabatku itu... 
aku berterus terang dengannya bukan kerana aku benci dirinya mau pun aku jeles padanya...
tidakkk!
tapi kerana aku ingin dirinya berubah.. aku ingin bantu dirinya berubah agar menjadi seorang yang samasama berjaya denganku... 
namun.... siapalah aku ini....

entry kali ini....

sebenarnya diri ini merasa berdosa sangat....
bukankah, diri ini pernah menyimpan hasrat dan anganangan untuk bercinta selepas ucapan sang putera "aku terima nikahnya Noor Asyiqin Binti Azlan dengan mas kahwinnya.........."..
tapi, belum sampai setahun (mayb), angananganku berubah hanya selepas sidia yang tibatiba memunculkan diri....

sidia siapa lagi kan.. encik muhmmad alif asyraf bin ahmad affandi laa...
kini, hubungan kami berada diambang dugaan...
sidia seakan bosan denganku...
* aii ta sampai 3bulan ag pn!!
humm tuh laa pasal nye... 

ku teringat tatkala aku memberi jawapanku padanya...
"aku terima segala ketentuan Ilahi... andai sidia bukan untukku, aku redha..."

kini...
aku tidak mahu beriaria lagi...
seandainya kami masih berjodohan, ku mohon percepatkanlah urusan kami...
sungguh, aku tidak mahu berhubungan dengan yang bukan mahramku lamalama...
bukan kerana aku gatal sngat nak menikah dah..
tapi kerana aku TAKUTKAN ALLAH..
bukankah hubungan kami sekarang ini adalah suatu hubungan yang terlarang malah MENGHAMPIRI ZINA.... nauzubillah... jauhkanlah kami...

namun...
seandainya jodoh kami tidak dapat berlarutan...
aku hanya menerima segala yang telah ditentukan Allah untukku...
kerana...
sesungguhnya segala yang ditentukan Allah adalah yang TERBAIKKKK untukku dan kamu semua....

benar....
aku ingin kembali kepada aku yang hanya MENGHARAPKAN cinta dariMu...

terasa bagai aku membuang masamasaku yang berharga ini pada seorang yang belum milikku...

Wednesday, August 7, 2013

Selamat Hari Raya.......

Assalamualaikum....
hehee lamenye ta menjenguk Qiqyn....
maaf kesebukan melanda diri laa... uhukuhukk....
actually na post entry sal raya niy... tapi kejappp..... iklan sebentar....

sweet pulokk tengokbaca blog http://www.irinenadia.blogspot.com/ niy....
sgtsgt sweet oke...
diawal umurnya sebaya denganku, dia bermain dengan seorang anak yang masih bayi...
*meaning dia baru lepas bersalin...
wahhh bersalin??
yes... dia kawen muda kaw....
sweet kn.... melihat gambarnye bersama suami terchinta dan anak tersayang....

aku bila lagi?? tettt.... uhukuhukk....
ibu daa awalawal bagitaw suh genggam Degree dlu baru leyh kawen...
hikhikk....
tapi boleh kowt kalau lepas Dip niy na kawen...
tapi.... hummm bakal husban ta abeh study ag....

tetttt!!! BAKAL HUSBAN??
Allahu akbar... andai 'dia' jodohku, moga doakan kami kejinjangpelamin dan seterusnya insyaAllah ke gerbang Syurga Allah....
aishhh dia sedang belajar dalam Degree in Communication (mayb)... mana aci kalau hanya dia dapat genggam Degree and i'm not?? so, lambat ke cepat ke, kalau jodoh Allah menetapkan kami bersama, kami akan bersama akhirnya... <3 <3 <3 *feeling loved....aipppp

okkeokke sambung cerita....beginning cerita... hikhikk...

Alhamdulillah... esok tibanya hari yang ditunggutunggu oleh semua umat Islam sedunia....
esok HARI RAYA!!!
yeayyyy.....
walaupun diri ini sebuk dengan segala urusan di Politeknik *almaklumlaa pelajar semester akhir.... tetttt , diri ini tetap akan setia menunggu tibanya Hari Raya Aidilfitri.... InsyaAllah andai jodohku bertemu dengan hari istimewa ini ada... <3
hikhikkk tolak ketepi semua tugasantugasan kerja yang melambung... segala projekprojek akhir... dan segalanya.... sekarang mood raya okke....

setelah sebulan bulan Islam kita berpuasa *tettt belum genap sebulan ag laa... , tibanya hari untuk kita berkumpul sanak saudara dan paling penting.... KUTIP DUIT RAYA SEBANYAKNYA.... hikhikk
*tettt umur kau tuh daa 21tahun... masih adakah lagi duit raya??
insyaAllah ada... aku belum berkahwin... juga diriku belum bekerja... hikhikk so wajibbbbb bagi duit raya!!!

Ramadhan tahun ini.... bermaknakah dari Ramadhan tahuntahun lepas?? sudah cukupkah amalan bagi menampung dosadosa silam??

Allahu akbar... insyaAllah... Ramadhan kali ini mayb lebih bermakna dari Ramadhan sebelumsebelum ini... kan daa umur 21tahun... sepatutnya lebih mengenali erti Ramadhan itu kan... ;) berkenaan amalanku... masih berkurangan... :'( aku masih tidak mampu untuk mengkhatamkan Al-Quran sebulan berpuasa ini... malah, semukasurat pun tidak mampu kuluangkan... Allah.... sungguh tidak bersyukur diriku ini kepadaMu , Ya Allah... tarrawih pula, tidak cukup sebulan aku jejakkan kaki ke rumahMu (masjidMu)....

tidak mengapa.... andai diri ini ditemukan lagi dengan Ramadhan tahun hadapan, niatku untuk mengkhatamkan AlQuran akan tetap ada... niatku untuk setiap hari selama sebulan berpuasa untuk ke masjidMu menunaikan Tarrawih akan sentiasa dalam list Ramadhan tahun depan yg utama.... insyaAllah...

hukhukkk.... terbatuk pulakk... hikhikk
okke laa... cikpuanprincess niy ingin mengundur diri...
kuih raya tak siap lagi... baju raya  ta habis borong lagi... aishhh....
diakhir kata untuk entry kali ini,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
MAAF ZAHIR DAN BATIN...

*kita buka buku baru yep... 0-0.... ;)

Monday, July 29, 2013

Assalamualaikum....
taraa.... kufikir hatiku keras untuk sekian lamanya, namun tidak sampai setengah tahun malah beberapa bulan hatiku menjadi lembut kembali....

haa.... mesti fikir laen niyh kann??
hehee....

not really...
humm... sesungguhnya aku ingin mengeraskan hatiku agar tidak diinjakinjak oleh rakanrakan yang hanya mempergunakanku... (perghhhh ayatt....)
jujur aku amatamat terkilan dengan merekamereka yang hanya mendekatiku pabila dalam kesusahan... namun meminggirkanku bagai aku tiada perasaan lagi...

aku pun ada hati dan perasaan weyhh.....
aku banyak tolong 'dye' terutama in study, tpi awalawal sem niy 'dye' sering meminggirkanku....
bukannya aku na mengungkit....
Allah.... lagaknya aku memang mengungkit....

humm... entah laa...
tadi dalam dewan kuliah, tibatiba aku terasa ingin meminta maaf dan ingin mengembalikan persahabatan kami kembali... 
sebab....
1. aku rindu ketika kami 1 kumpulan bersamasama....
2. aku juga rindu melihat senyuman dan gelaktawa kami bersama...
3. aku tak larat nak bergaduh bagai anjing dan kucing...
4. sejujurnya, aku sayang semua rakanrakan aku...

namun, tika malam menjelma...
egoku mula memainkan peranannya...
'kenapa aku na merendahkan ego aku untuk meminta maaf padanya sedangkan bukan aku bersalah 100%?'
'klw aku na berbaik dengannya, belum tentu 'dye' ingin berbaik denganku...'
'kenapa hatiku lembut sangat??'
'jangan percayakannya...kelak 'dye' bakal menyakiti hatiku lagi....'

Allah.... kenapa laa ego niy....

persoalan aku sekarang ini....
~ perlukah aku mengikut kata hatiku siang tadi? untuk meminta maaf dan menjernihkan kembali persahabatan kami?~
~ atau perlukah aku hanya mendiamkan diri sehingga dirinya sendiri datang kepadaku??~

Allah.... aku amat menyayangi orang yang pernah menjadi sahabat aku...
Sesungguhnya Engkau Maha Memahami akan segala isi hatiku...
dirinya telah kuanggap bagai adik aku....

erkkk... macam ta kena jew pic niy ngn kesah bout sahabat niy... hehee
papepn, Laa Tahzan, Jangan Bersedih....

Friday, July 26, 2013

bestie forever and ever.....




Assalamualaikum...
wahhh reallyreally realise seteress....
hahaa....

mereka laa rakantemansahabat dunia akhirat...
sungguhsungguh...

kelmarin, bersamaan 24Julai2013, aku keluar berbuka puasa bersama temantemanku dri skolaa rendah ag...
mereka adalah Izyan,Maizatul,Nabila dan Amanina...

kononnye na window shopping dlu...
so dlm around 3 to 4 pm, ktorg jenjalan g gm...
lpas tuh araound 7pm, ktorg g Secret Recipe kt Canning Garden Ipoh..
sementara menunggu tuh, apa ag kn kalau ta amek gamba...
hehee sangat riuh time tuh...

Maizatul Husna Binti Marzuki  :)

Izyan Khairani Binti Ismail  :)

Nabila Binti Mohd Nadzari  :)
Amanina Binti Ahmad Najlan  :)

aku..... :)
hehee... sambil menunggu waktu berbuka, kami pn kusyuk laa takintakinpicca.... hahaa mcm secret tuh kami yg punya.... ini laa jadinya klw SAHABAT bertemu... hehee 

cakkk..... 
sejurus selepas kami berbuka puasa(* mmg makan besar punyaa.....), kami (*aishhh berbaku pulakk terasaa.. hehee), kitorang na cari tempat solat sebelum na bergerak ke ICT Ipoh... so, decide punye decide, g laa JJ Kinta, kononnya na g solat jew laa... sampai kt JJ, lpas solat, si Izyan na g tgk kasut... tgk kasut jew daa lame around kul 10 jugakk laa... *sebelum blek, beli Chatime dlu... hehee 
*konon na berkelah kt ICT pulokk...

klw laa ade ag sorg photografer, boleh kami ber5 buat lagak GWIYOMI.... hahhaa
such a peacefull place....
    


lepas kami*ktorang jenjalan.... tetttt teringin pulokk na mkn burger bako.... hahaa yumm3...
*padahal daa mkn besar kt secret recipe tuh.... aishhh mmg perut giant kami malam tuh....

Burger Bakar.... RM 32.00 (kowt), ptong 8bahagian...
*kami 5 orang jewp...

alaa... gambar Nabila tade... patutnye aku laa yg sepatutnya amek picca niyh...
piccaku ta penting... tape laa... nxt time... ;)

Alhamdulillah.... begini laa cerita kitorg...
*hehee guess what?? pukul 1 lebeyh PAGI ktorang balik!!! hahaa selalunya paling lewat pn ktorang balek around 12o'clock.... tapi kali niy... hahaa seyes laa daa macam ank TERUNA keluar ta engat dunia... hehee

fyi, Amanina tuh baru balik dari Korea.... student exchange.... wahhh best kn.... <3
Nabila pulak, telah pun menghabiskan pengajiannya untuk Diploma niy.... wahhh cepat jew mase berjalan... beliau sedang menunggu untuk Graduation Day!!! yeayyyy.... congratez to u my dear....
Maizatul.... perghhh ktorang memang lame daa lost contact dengannya... around 4years ta jumpe beliau... nak kate rumah jauh, TIDAKKKKKK rumah sekangkang kera jew... *meaning dalam taman yang sebelahmenyebelah jewp....
aku dan Izyan, memang ktorang selalu jumpa....


conclusion.... AKU SAYANG KORANG SEMUA!! dikala aku 'ketensionan' dengan segala masalah mendatang, KORANG hadir memberi ketenangan.... hope we'r FRENZ TILL JANNAH.... 







Sunday, July 21, 2013

kecewa denganmu sahabat.....

Aku taknak jadi BAIK daa!!!
Aku taknak PIKIRKAN orang laen daa!!!
Aku BENCI diri aku yg terlalu baik kat orang!!

Ya Allah....
Sungguh aku kecewa denganmu wahai sahabat....
Sungguh telah menitis airmataku keranamu sahabat...
Sungguh aku merasa MENYESAL menjadi temanmu sahabat!!!

Allah....
Aku hanyalah insan yang sangatsangat lemah...
Aku cuma menjadi baik kepada semua orang disekelilingku...
Aku sentiasa ingin berusaha membantu sahabatsahabatku....
Tapi mereka??

Allah....
Bantulah aku untuk terus bertahan...
Bantulah aku untuk sentiasa SABAR tatkala mereka TIDAK PERNAH menghormatiku...
Bantulah aku untuk sentiasa menutup sebelah mata sahaja atas perbuatan mereka...
kerana mereka SAHABAT aku....

Allah....
Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui akan segala niatku...
Dalam keadaan aku kurang sihat, aku sanggup untuk tidak makan ubat masa bersahur...
hanya kerana aku khuatir jikalau aku terlelap dan akhirnya tidak menghadirkan diri ke program kt Poli tadi...
Dalam keadaan aku tersangatlah penat, aku sanggup gagahi juga hanya untuk memberi semangat kepada sahabatsahabatku yg turut hadir ke program itu...

Sungguh NIATKU ingin memberi semangat pada mereka kerana ini merupakan PERTAMA kalinya bagi mereka untuk menghadirkan diri ke program yang berlangsung pada hari Ahad...
Aku TOLAK segala penat lelah aku...
Aku TOLAK segala sakit demam aku...
Hanya untuk MEREKA!!!

Allah....
kenapa aku hanya memikirkan MEREKA dan menolak 100% diri aku sendiri!!!
kerana aku SAYANGKAN SAHABATSAHABAT aku!!!

mereka ada yang menyatakan untuk dapat SIJIL diakhir2 semester ini...
mereka ada juga menyatakan hasrat untuk AKTIV diakhir sem ini...

tapi?
mereka menyatakan aku tibatiba TERJAH mereka??
Astagfirullah...
Jauhilah sifatsifat mementingkan diri sendiri dalam diriku...
Jauhikanlah sifatsifat TIDAK MENGHORMATI rakanrakan terhadap diriku....

aku dilema.... aku taktahu na mengadu pada siapa...
hanya padaMu aku terus mengadu....