evol

evol

Monday, September 23, 2013

Qeysah aku dan dia....21sept2013

Assalamualaikum....
taraa... i'm come back...
waduhhh... banyak bangat (sangat) kerjakerja kebelakangan ini....
almaklum laa pelajar semester akhir...

tapii....
dalam kesebukkan yang melanda niy, boleh lagi laa plan na jenjalan holidays bersamasama temanteman di Politeknik... sobbsobb... lepaihh niy tak tahu laa bisa lagi apa enggak untuk ketemu+lepak2ing....

tapiii jugakkk.....
huhhhh plan daa punya baik daa.... 
but terpakse BATAL!!! 
arghhhh.... geramnye....

mana tak geram...
1) planning daa baik daa...
2) permission daa dpt...
3) hotel daa booked paling cut cost...
4) deposit sewa keta sebanyak rm50 daa BAYAR!!!

ekutkan planning :
hari jumaat 20/09/2013 around 2 o'clock na beransur pergi holidays kt Taiping...
mayb tido semlm balek Sabtu, the next day nye...
tujuannya, na berjimbajimba before final exam, na cari baju untuk dinner last sem jugakk...

hari khamis, 19/09/2013, after class, aku col hotel kt Taiping na booked...
n khamis jugakk pergi area Rapat Setia na sewa kereta.. kena bayar rm50...
tapi, owner kereta minta cagaran... bila difikir2 balik, aku na korbankan mybabylappy niy as cagaran...
tapi ttbe 2 out of 4 including me, na cancel kan... alasan banya sangat pakai duit...

actually aku dan cik Nana tade laa marah sangat if 2 of them tak nak tido hotel sbb bnyak cost... 
tapi klw ttbe na cancel kan terus..... aishhh.... kebengangan keterlampauan laa niy...

lastly, aku dan cik Nana, kami plan na gurlz day out hari sabtu,21Sept2013 (semalam laa... hikhikk)
kami keluar atas tujuan na cari baju dinner laa...plus makan Hot Box KFC yg kami idam2kan... hikhikk
kami keluar berdua jewp!!

dari kul 12 lbeyh aku amek cik Nana, kami g mkn KFC dlu.. 

alamakkk....
tengah rancak bergosip+makan, kami ditegur Puan Finance (alamakkk lupa namanye... hikhikk)...
apa lagi, mmg terkejut laa kami.... adoii nye pun... hikhikk

then, terus gerak pergi tesco extra... cantik2 dong bajunye... 

apa ag... mula laa nyanyi lagu ->Kalau Aku Kaya!!!
aishhh terasa na grab jew 2-3 baju....
kami ta beli lagi... na tgk kt Mydin dlu...

then terus shoot  pergi Mydin Meru.... 

haa... kat sane lakk...
perghhh cantik bangat Jubah!!
daa dpt ekut colour blog punye tema daa...
mmg kami grab dlu... then lepas kn sekejap sbb na fikirfikir...
then ta sampai 5 min, ade makcik tuh awalawal ag grab n buy!!!
arghhhh gerammmnya..... aishhhh.....

then ta jadi beli, terus shoot pergi Ipoh Parade...

dengan berharapan untuk nonton wayang pulokk....
tapi... hampa hatiku....
cerit wayang ta best... plus paling awal pn around 4.30...
perghhh lambat benoo tuh... satu hal pulak kami na menapak lamelame kt Parade yg daa usang tuh... 
aishhh...

then kami ke tesco extra balik...

sebab cik Nana na beli baju chantekkk....
aku pun beli skirt labuh warne Mustard...
cukup laa tuh... hikhikk...

lepas daa beli...kami t terus balik... hikhikkk memang gurlz day out betul laa...

kami pergi Giants Bercham pulakk...
sbb cik Nana na beli As Beauty...
mukanya daa teruk dengan parut jerawat yang sangatsangat degil tuh... cian cik Nana....
aku pun cadangnya na membelinya pun...
tapi melihat pada bilangan ongkosku....
erkkkk terpaksa di'batal'in laa...
aku memilih kepada KEPERLUAN daripada KEHENDAK dahulu... 
sobbsobbb... BILA AKU KAYA!!!

hahhh.... penatt seharian kami berjalan...

abeh melecet kaki kami... hahaa....
akibat frust planning cancel punya pasal.... hikhikkk


sambil menunggu cik Nana try seluar kegemarannya...
krikk..krikkk... hehee candid time....

yeayyy... me & you.... sahabat till Jannah... insyaAllah...

*erkkkk.... hanya niy yg sempat diambil.... huhuuu insyaAllah next planning, Lost World of Tambun...

Wednesday, September 4, 2013

aku ingin kembali.....

Assalamualaikum.....
aishhh mesti korang semua bosan kan bace blog niy....
mane tak nye...
asyik cintan cintun jew yang aku taw....

actually kan... sebenarnya kan...
banyak perkara yang nak disharekan kat sini...
terutama isu 20SEN!!!
aishhh apa lagi kalau bukan HARGA MINYAK!!
tapi...
simpan dulu kesah tuh... 

isu yang kedua yang ingin disharekan adalah isu dimana aku telah menyakiti hati sahabatku... 
actually masingmasing menyakiti hati masingmasing...
sejujurnya aku tidaktahu untuk mengekspresikan kasih dan sayangku padanya....
aku sayangkan sahabatku itu... 
aku berterus terang dengannya bukan kerana aku benci dirinya mau pun aku jeles padanya...
tidakkk!
tapi kerana aku ingin dirinya berubah.. aku ingin bantu dirinya berubah agar menjadi seorang yang samasama berjaya denganku... 
namun.... siapalah aku ini....

entry kali ini....

sebenarnya diri ini merasa berdosa sangat....
bukankah, diri ini pernah menyimpan hasrat dan anganangan untuk bercinta selepas ucapan sang putera "aku terima nikahnya Noor Asyiqin Binti Azlan dengan mas kahwinnya.........."..
tapi, belum sampai setahun (mayb), angananganku berubah hanya selepas sidia yang tibatiba memunculkan diri....

sidia siapa lagi kan.. encik muhmmad alif asyraf bin ahmad affandi laa...
kini, hubungan kami berada diambang dugaan...
sidia seakan bosan denganku...
* aii ta sampai 3bulan ag pn!!
humm tuh laa pasal nye... 

ku teringat tatkala aku memberi jawapanku padanya...
"aku terima segala ketentuan Ilahi... andai sidia bukan untukku, aku redha..."

kini...
aku tidak mahu beriaria lagi...
seandainya kami masih berjodohan, ku mohon percepatkanlah urusan kami...
sungguh, aku tidak mahu berhubungan dengan yang bukan mahramku lamalama...
bukan kerana aku gatal sngat nak menikah dah..
tapi kerana aku TAKUTKAN ALLAH..
bukankah hubungan kami sekarang ini adalah suatu hubungan yang terlarang malah MENGHAMPIRI ZINA.... nauzubillah... jauhkanlah kami...

namun...
seandainya jodoh kami tidak dapat berlarutan...
aku hanya menerima segala yang telah ditentukan Allah untukku...
kerana...
sesungguhnya segala yang ditentukan Allah adalah yang TERBAIKKKK untukku dan kamu semua....

benar....
aku ingin kembali kepada aku yang hanya MENGHARAPKAN cinta dariMu...

terasa bagai aku membuang masamasaku yang berharga ini pada seorang yang belum milikku...